< Cserépmintás-Trapézlemez - Civis Panel Kft. Debrecen

nyitva tartás:
Hétköznap 7-16-ig
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
»Főoldal   »Cégünkről   »Kapcsolat    »Mobilgarázs   » Mobil konténer   »Trapézlemez   » Cserépmintás Trapézlemez   » Tájékoztató
Szendvicspanelek
Szelemenek
Trapézlemez
Trapézlemez fajtái
Csarnok csarnokváz kivitelezés
Mobilgarázs
Garázskapuk
Cserepeslemez 


A cserepeslemez kiválóan alkalmas tetőfedésre, cserepeslemez megjelenése illeszkedik a kor igényeihez, cserepeslemez súlya csekély.
A cserepeslemez szerelése gyors és egyszerű.

Milyen anyagból készül a cserepeslemez?
A cserepeslemez színes horganyzott acéllemezből készül.

Mire figyeljünk, ha cserepeslemezt akarunk vágni?
A cserepeslemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. cserepeslemez Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú cserepeslemez vágásához.

Példák a cserepeslemez felhasználására:

A cserepeslemezt leginkább a családi házak tetejének burkolásához választjuk. A cserepeslemez a tetőre felrakva a hagyományos, cseréppel rakott tetőre hasonlót, azonban a cserepeslemez szerelése gyorsabb és könnyebb.
A cserepeslemez egyre inkább elterjedt nemcsak családi házak tetejére, de nagyobb ipari, gazdasági épületek, társasházak tetőburkolásához is, mert az igény szerinti hosszban gyártott cserepeslemez időt és energiát takarít meg, mivel egy darabban könnyen és gyorsan szerelhető a tetőlécekre.
Mivel kedvező áron tetszőleges méretben és színben választható a cserepeslemez, ezért nemcsak épületek tetejére, hanem kerti építmények, filagóriák, előtetők burkolásához is kedvelt termék.
A cserepeslemezt igény szerinti hosszúságban gyártjuk, hogy a tető a gerinctől a csatornáig egy táblával lefedhető legyen.


Milyen anyagból készül a cserepeslemez?
A cserepeslemez színes horganyzott acéllemezből készül.


Mire figyeljünk, ha cserepeslemezt akarunk vágni?
A cserepeslemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. cserepeslemez Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú lemez vágásához.


A cserepeslemez ajánlott lécezési igénye:
A cserepeslemez lécezését a szarufa oldalfal felőli vágásnál kezdve a következőképen ajánlott kivitelezni:
- az első léc a szarufa végére kerüljön,
- a második léc közepe az első léc közepétől 25 cm távolságra kerüljön,
- minden további léc közepe 35 cm távolságra kerüljön az előző léc kőzepétől,
- az utolsó léc közepe tetszőleges távolságra lehet az utolsó előtti léc közepétől, de legfeljebb 35 cm távolságra.
A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé.
A felfogatás mindig a cserepeslemez "rokkantása" alatt 5 cm távolságra legyen.
A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre.
A tető dőlésszögének meg kell haladnia a 14°-ot, hogy a víz felgyülemlését a tetőn kivédjük.


Hogyan tároljuk a cserepeslemezt, ha a kiszállítást követően nem kerül beépítésre?
- A cserepeslemez rozsdásodását sok esetben a víz kondenzációja okoz, ami akkor következik be, ha a környező hőmérséklet magasabb, mint a tárolt cserepeslemezé.
- A cserepeslemez tárolásakor ügyelni kell, hogy a cserepeslemez táblák ne sérüljenek, óvni kell a karcolásoktól, horpadásoktól és a lemeztábla megtörésétől.
- A cserepeslemezt óni kell tárolás közben a csapadéktól és a nedvességtől.
- A kiszállított cserepeslemezt fedett, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni, védve a hirtelen hőmérsékletváltozástól, ezzel kivédve a páralecsapódást.
- A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A tárolás közben biztosítani kell az anyag védelmét az átázástól, nedvességtől, más kémiai anyag szivárgásától vagy fizikai sérülésektől.
- Az anyagot tilos tárolni, ha nedves vagy vizes.
- El kell kerülni a cserepeslemezek elmozdítását egymáson, hogy a színes bevonaton ne jelentkezzen semmilyen karcolás.
- Nem megfelelő az a tároló hely, ahol ráléphetnek a cserepeslemezre.
- Ne használjon láncot, vagy fém kötelet az emeléshez.
- A javasolt legkisebb távolság a tárolt cserepeslemeznek a talajtól 200 mm, hogy a tároló helyiségbe kerülő víz ne tudja átáztatni a lemezt.
- cserepeslemez kötegek tárolása a vízszintestől enyhén ferde pozícióban ideális, hogy a párakicsapódás cseppekben le tudjon folyni a lemezről.
- A cserepeslemezek nem tárolhatók sugárzó hő vagy korrózív anyagok közelében, illetve azokkal érintkezve.
A cserepeslemezek nem érintkezhetnek rézzel, vagy rézből készült, illetve rézzel bevont anyagokkal, nedves betonnal, talajjal vagy agresszív anyagokkal (sav, mész, habarcs, stb.).
- A védőfóliával ellátott színes bevonatú cserepeslemezek tárolása esetén egy hónapon túl feltétlenül szükséges a védőfóliát eltávolítani.
- A cserepeslemez kötegek egymásra való fektetése (maximum három köteg) megengedett, de az egyes kötegek talpainak pontos egymásra való illeszkedése és a kötegsúlyok figyelembe vétele követelmény.
- A cserepeslemezeket a szállítást követő hat hónapon belül a felhasználási helyükre be kell építeni.
- A bevonat nélküli horganyzott lemeztermékek eseténa tárolási utasítások betartására fokozott figyelmet kell fordítani.
Amennyiben a termék nyilvánvalóan sérült a lemez átvételekor, le kell jegyezni minden szükséges információt és adatot (szállítói dokumentum, sofőr neve, szállító cég neve, a sérülés természete, szállítás dátuma, ideje, stb.) és értesíteni kell munkatársaink egyikét a sérülésről.
Hit Counter
telefon: +36 52/ 405-744 | fax: +36 70/ 946-6111 | e-mail: civispanelkft@gmail.com
2005-2009 © Cívis Panel Plusz Kft. Debrecen, Powered by WebDeb @ 2010
Tárhely: Tárhely.Eu
Mobilgarázs | Skidsteereurope.eu